Triënnale Kortrijk: After Paradise
67637
post-template-default,single,single-post,postid-67637,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Triënnale Kortrijk: After Paradise

Triënnale Kortrijk: After Paradise

Markt Kortrijk

De derde editie van de Triënnale van Kortrijk loopt tot en met 6 oktober in de historische binnenstad. Op 15 locaties kan men interactief aan de slag met kunst en installaties. Deze uitgave is iets soberder dan de voorbije edities, maar daarom niet minder interessant. Meer nog: door het speelse karakter zal ze alleszins een breder publiek aantrekken.

De Triënnale wordt gecureerd door Patrick Ronse en Hilde Teerlinck, specialisten in hun vakgebied. Ze nodigen 23 kunstenaars uit heel de wereld uit om op diverse binnen- en buitenlocaties in het centrum van de stad hedendaagse kunstinstallaties te integreren met de omgeving. De artistiekelingen komen uit ons land, Spanje, Engeland, Servië, Nederland, Turkije, maar ook van verder: Amerika, Peru, Cuba, Taiwan, Singapore en Japan.

After Paradise

Broelkaai 6

Het thema van deze derde Triënnale is ‘After Paradise’ en zoekt via interactie allerlei linken met de stad en de maatschappij. ‘Wat na het Paradijs’? In contrast met de harmonie en de overvloed die in het Paradijs te vinden is, confronteren de curatoren het publiek met de aspecten van hedendaagse problemen als sociale spanning, grondstoftekorten, of het sterk vervuild milieu. Positief hierbij is wel dat de kunstenaars de toeschouwers tonen hoe ze zelf kracht en verantwoordelijkheid kunnen opnemen in onze samenleving, die dan zal leiden tot dialoog, reflectie en actie.

Pay what you can

Station

Omdat kunst voor iedereen toegankelijk moet blijven, hanteert men in Kortrijk het principe ‘Pay what you can’. Bij de boeking van je ticket worden prijzen aangeboden van 0 euro tot 15 euro, waarbij de suggestieprijs 10 euro bedraagt. De Triënnale Kortrijk is dagelijks open van dinsdag tot en met zondag tussen 10 uur en 18 uur. Wie met de trein komt, kan het parcours al met een eerste kunstwerk starten in het station.

Voor meer info: https://triennalekortrijk.be/nl/bezoek/parcours of ook musea@kortrijk.be en telefonisch: 056.27.78.50 – Perscontact: mathieu.vandesompe@kortrijk.be

Tekst en foto’s: Jempi Welkenhuyzen