Harry Potter: Visions of Magic Tour & Taxis
67617
post-template-default,single,single-post,postid-67617,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Harry Potter: Visions of Magic Tour & Taxis

Harry Potter: Visions of Magic Tour & Taxis

Fans van Harry Potter kunnen vanaf 26 juli tot 3 november terecht voor een interactieve tentoonstelling in Tour & Taxis Brussel. Daar leidt ‘Visions of Magic’ je langs alle mysterieuze uithoeken van de tovenaarswereld.

Wiemel Witch

De tentoonstelling ging eerder in première in Keulen, waar hij in geen tijd uitverkocht was. Nu volgt Brussel. ‘Visions of Magic’ voert je door 3000 vierkante meter exporuimte, gevuld met soundscapes, unieke hightech multimedia en sterke decors. Die dompelen je onder in de wereld van Harry Potter. Volgens kenners heel leuk gebracht met veel effecten. Maar een beetje voorkennis blijkt wel vereist om echt te genieten van de Kamer van Hoge Nood, Newts Menagerie, het Ministerie van Toverkunst of Magical Beasts. Anders staar je je blind op de effecten, zo blijkt. Kennis van achtergrond is vereist om die effecten te begrijpen. Zo kan je aan boord gaan van de Knight Bus, die je meeneemt door Londen of je kunt verschieten wanneer er een water demon groots door het beeld zwemt.  Aan de ingang krijg je een toverstok waarmee je allerlei verborgen animaties kunt tevoorschijn toveren. Volgens de kenners is het geen expo zoals in Londen, maar zeker de moeite waard.

Profetie Orbs

“Er staat Harry Potter fans in België een ronduit spectaculaire ervaring te wachten, “ aldus Peter Roden, Senior Vice President Warner Bros, Discovery Global Themed Entertainment. “ Dit event koppelt kunst op een unieke manier aan technologie, waardoor bezoekers locaties en gebeurtenissen uit de ‘Wizarding World’ kunnen ontdekken die niet eerder in een rondreizende expo-ervaring te zien waren.”

En dat klopt wel.  Zo werd ‘Visions of Magic’ intussen al bekroond met 10 prestigieuze prijzen van Ticketmaster Duitsland tot MUSE Creative Awards.

Info en tickets

Alles is illusie

Harry Potter Visions of Magic zal tot 3 november te zien zijn in Tour & Taxis. Passeer langs Gare Maritime en helemaal aan het eind zie je de Harry Potter Hall staan. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 20.50 euro voor kids tussen 4 jaar en 13 jaar. Vanaf 14 jaar betaal je 26.50 euro. De tentoonstelling is echter aanbevolen vanaf 12 jaar. Hou er rekening mee dat tickets geldig zijn voor een bepaald tijdsblok en dat je een uur tot anderhalf uur tijd uittrekt om ten volle te genieten van het audiovisueel spektakel.  Voor tickets surf je naar harrypottervisionsofmagic.be en voor verdere info naar harrypottervisionsofmagic.be of www.wizardingworld.com

Tekst en foto’s: Jempi Welkenhuyzen