150 Spas you need to visit before you die
66723
post-template-default,single,single-post,postid-66723,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

150 Spas you need to visit before you die

150 Spas you need to visit before you die

Dit is het nieuwste deel van de prachtige Engelstalige reeks (met nog 8 andere titels). Men kan thuis wegdromen van 150 uitzonderlijke spa’s wereldwijd. Dit deel start met een inhoudsopgave met de indeling per continent en land en dan alfabetisch. Elk item heeft een uniek verhaal en heeft een beknopte beschrijving, typering, foto(‘s), website en tel.nr. Achteraan een alfabetische naamindex.

De geselecteerde spa’s zijn  bekend om unieke behandelingen, adembenemende locaties en uitzonderlijke wellnesservaringen. Het bevat gedetailleerde informatie over elke spa, de voorzieningen, wellnessfilosofieën en de sfeer.

Lezers kunnen kennis maken met resortspa’s, stedelijke retraites (met Parijs op kop met 4 referenties, verder b.v. ook La Mamounia in Marrakesh) en wellnesscentra die een gevarieerd aanbod bieden van holistische therapieën, ontspanningstechnieken en herstelgerichte ervaringen. Het boek kan dienen als een praktische reisgids (alhoewel het meestal zeer dure spa’s zijn) voor liefhebbers van spa’s en als inspiratiebron voor mensen die op zoek zijn naar ultieme ontspanning en zelfzorgervaringen. Dit boek geeft een bucketlist voor reizigers met een selectie van ’s werelds meest transformerende spa-ervaringen.

Het grootst aantal geselecteerde spa’s liggen in de USA (29 in totaal, waarvan 3 in New York), gevolgd door Griekenland (8x, waarvan – nogal eigenaardig – 5 op het eiland Santorini!), 6 in Mexico, Frankrijk en Groot-Brittannië, 5 in Italië en 4 in Canada, Costa Rica, Oostenrijk, Portugal en Zwitserland.

Zo blijkt dat ik slechts 2 (nl. het klassieke Friedrichsbad in Baden-Baden en het Peninsula Hotel in Hong Kong) van deze 150 spa’s heb bezocht, ondanks mijn rijke ervaringen. Er is dus nog heel wat af te vinken van mijn spa-bucketlist! Zo ziet men eerst te meer dat werken met “lijstjes” zeer subjectief is.

Toch opvallend: voor de Benelux is geen enkele spa geselecteerd (ook niet het prachtige Elaïsa bij het NP Hoge Kempen in ons land)! En met geen woord wordt er gerept over de herkomst van de naam spa, ondanks dat de naam een Belgisch geoniem is!

Auteur: Devorah Lev-Tov, Uitgeverij Lannoo, 2024, ISBN 978 94 014 9747 3,  256 blz., € 29,99.

Recensie: Patrick De Groote